Vesipelastus

VEPE sopii monelle
Tätä hienoa lajia voi harrastaa ihan kaikenrotuiset ketään poissulkematta. Nykyisin vesipelastus koemuotona on avoin kaikille roduille, paitsi x-rotuisille. Tosin lajin fyysinen vaativuus asettaa rajoja osallistumiseen. Koiran on pidettävä uimisesta, lisäksi sen on oltava fyysisiltä ominaisuuksiltaan tarpeeksi vahva hinaamaan rantaan hukkuvaa tai venettä. Koiran on oltava myös sosiaalinen ja perustottelevaisuuden tulee olla kunnossa. Kaikkein tärkeintä kuitenkin VEPE treeneissä on positiivinen ja iloinen tekeminen yhdessä oman koiran kanssa. Lajin kokeissa käytetään kahta ohjaajaa, joten koiran saapuminen kahden ohjaajan kanssa on vain iso plussa treeneille. Kokeista tarkempia tietoja etsiville löydät sivun alhaalta Kennelliiton valtuuston hyväksymät VEPE-säännöt (alkaen 1.1.2017 -).

Ei kaikkea hauskaa ilman velvoitteita
Me ohjaajat teemme tätä täysin vastikkeetta pelkästä ilosta tähän lajiin, ja jäsen- sekä kausimaksut suoritamme täysimääräisinä ilman mitään erivapauksia. Hauskojen treenien lisäksi VEPE-ryhmäläisillä on myös lajiin sisältyviä velvoitteita. Jokainen on velvoitettu auttamaan treenien alussa sekä lopussa kumiveneen ja treenitarpeiden siirrossa. Lisäksi jokaisella on talkoovelvoite, koska yhdessä pidämme treenipaikkamme kunnossa. Kuin myös mahdollisesti tuleviin Match Show tapahtumiin sekä tulevaisuudessa myös VEPE koetilaisuuksiin. Lisäksi treeenikauden alussa luodaan hukkuvina vuorottelevien listan, jotta koirilla olisi kesän aikana monipuoliset mahdollisuudet tämän osion harjoittamiseen. Vastineeksi tästä on jokaisella VEPE ryhmäläisellä mahdollisuus osallistua jopa kahteen treenikertaan per viikko. Tätä lajia rajoittavana tekijänä on treenikauden lyhyt kesto, joten otathan kaiken hyödyn irti koko kesäkaudesta. Innokas ja sitoutunut treeniporukka mahdollistaa monipuoliset ja mahtavat treenit!! Joten muista positiivisesti sitoutua tähän lajiin. Kyse on loppujen lopuksi vain kesäkaudesta ja siitä, miten aikataulusi järjestät. Meille ohjaajille on aina sitä palkitsevampi kausi, mitä ahkerammin treeneissä käydään. Vuoteen jää jokaiselle noin 9kk aikaa tehdä muuta kuin vepeilyä 😉

VEPE treenit kahdesti viikossa
Kesäkauden aikana treenejä on kahdesti viikossa, pääosin keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
Sääolosuhteet voivat joskus aiheuttaa muutoksia, joista ilmoitamme aina VEPE-ryhmälle.

Treenien kesto on vähintään 2-3 tuntia, mutta eipä näitä treenejä pidetä sekuntikellon kanssa. Jokainen koira treenaa kerrallaan ja siihen tahtiin, mikä on jokaiselle sopiva. Lajia aloitteleville varsinkin esineen vientiin suositellaan ottaa mukaan joku kelluva lempi dummy / lelu, jolloin tämä monille vaativa osio saadaan hienosti alkuun. Toki löytyy erilaisia laina dummeja / leluja meidän yhteisistä treenivarusteista, joten tuo oma ei täysin välttämätön ole. Pääasia, että kaikilla on treeneissä hauskaa.

Muista hoitaa kausimaksu ajoissa kuntoon
HUOM!! Treeneistä ilmoitamme vain maksun suorittaneille (treeniryhmään pääsyn edellytys) eli älä unohda lähettää kausimaksun kuittiasi meille ajoissa. Hoida myös Vakka-Suomen Kennelkerho ry:n jäsenmaksusi ajantasalle (ei sisälly VEPE kausimaksuun)!

VEPE kausimaksu 2019
kausimaksu 25 € / koira (jäsenvelvoite)
kertamaksu 5 € / koira (lajiin tutustuville ainoastaan, ei jäsenvelvoitetta)

Tarvittavat maksutiedot VEPE kausimaksun suorittamiselle
Maksun saaja:
Vakka-Suomen Kennelkerho ry
Tilinumero:
FI2443500010041851
Kalannin Sp
Kirjoita viestikenttään:
VEPE kausimaksu 2019. Etunimi Sukunimi, koiran nimi.
Hinta:
25 euroa

Lähetä maksukopio
Tähän sähköpostiin “vskk.vepe@yahoo.com” sekä “vs.vepe@gmail.com”.
Jos et saa varmistusta viestille, niin laita perään tekstari.

Vakka-Suomen Kennelkerho ry jäsenyys / jäsenmaksu
VEPE kesän kausitreeneihin osallistuvilta edellytetään Vakka-Suomen Kennelkerho ry jäsenyyttä, joten muista hoitaa myös tämä kuntoon. Alla on linkki, josta löydät ohjeet jäseneksi liittymiseen sekä jäsenmaksun suorittamiseen:
http://www.vakkasuomenkennelkerho.fi/liity-jaseneksi/

Tervetuloa mukaan iloisiin VEPE treeneihimme!
Ilmoita itsesi mukaan iloiseen VEPE-ryhmään ottamalla yhteyttä joko Ariin tai Kayaan. Vuorotöistä johtuen emme välttämättä aina pääse vastaamaan puheluihin, mutta otamme aina myöhemmin yhteyttä.

Yhteystiedot
Ari 040 – 419 6271
Kaya 040 – 413 4012
vskk.vepe@yahoo.com
vs.vepe@gmail.com

Huolehdithan omasta vakuutusturvastasi!
Loppuun pieni muistutus kaikille. Jokainen koiranohjaaja on itse vastuussa koiran aiheuttamista vahingoista harjoituksissa, kuin myös kaikista koiralle aiheutuvista vahingoista. Huolehdithan täten omasta ja koirasi vakuutusturvasta. Kiitos.

Kennelliiton valtuuston hyväksymät VEPE-säännöt (alkaen 1.1.2017)
Vesipelastuskokeen koe- ja arvosteluohjeet
Vesipelastuskokeen säännöt
Liikekaaviot

Kommentit suljettu.