MEJÄ

MEJÄ eli metsästyskoirien jäljestämiskoe

Metsästyskoirien jäljestämiskoe (=verijälki) on laji, joka mittaa koiran kykyä jäljestää haavoittunutta eläintä. Harjoituksissa käytetään koejälkiä, joilla pyritään koiran jäljittämään esimerkiksi autokolarissa haavoittuneen hirven kulkua. Harjoitukset tapahtuvat yleensä haastavissa maastoissa ja on näin hyvää treeniä sekä koiralle että ihmiselle. Laji sopii lopii lähes kaikille koirille ja myös niille, jotka eivät kuitenkaan halua osallistua itse kokeisiin.

Itse kokeissa jäljestämisaika on 45 minuuttia. Ennen varsinaista jäljestystä testataan myös koiran reagointi laukaukseen. Jos koira arastelee laukausta, koe on silloin sen osalta loppu.

AVO-luokassa jäljestävät jäljen pituus on 900-1000 metriä sisältäen kaksi 90 asteen kulmaa, joilla on makaus, mikä on myös alussa. Koe päättyy kaatoon, jossa käytetään hirvieläimen sorkkaa.

VOI-luokassa vaaditaan näyttelyssä saavutettu laatuarvostelu sekä AVO-luokasta kaksi laatuarvostelun ensimmäistä palkintoa. Jäljen pituus on 1200-1400 metriä ja se sisältää viisi makausta. Jäljessä on kaksi 90 asteen kulmaa ja lisäksi yksi kulma, jolla on veretön katkos. Myös VOI-luokassa jälki päättyy samalla tavalla kaatoon kuin AVO-luokassa.

meja vektori 300px uusi Jos olet kiinnostunut lajista ja haluaisit päästä harrastamaan, ota yhteyttä jaoston vetäjiin! Harjoituksia järjestetään toiveiden ja tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä:

Kirsi Savela
Puh. 0400-788600
kirsi.savela@gmail.com

Jonna Rahikainen
Puh. 040-8277500
rahikainen.jonna@gmail.com

Kommentit suljettu.