Näyttelykoulutus

Näyttelykoulutukset

Vakka-Suomen Kennelkerho järjestää näyttelykoulutuksia. Koulutuksia järjestetään tiettyjen väliajoin, ja niihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Jos koirasi rokotukset ovat kunnossa, voit saapua paikalle koirasi kanssa.

Koiranäyttelyt pähkinänkuoressa:

Koiranäyttelyissä rotujen asiantuntijat arvioivat koiran suhteessa rotumääritelmään. Rotumääritelmä sisältää kuvauksen koiran ulkomuodosta, luonteesta, liikkumisesta, karvan laadusta sekä määritellään myös virheet ja hylkäävät virheet. Koirat arvioidaan ensin roduittain sekä ikäryhmittäin, jonka jälkeen luokan neljästä parhaasta koirasta valitaan paras uros ja paras narttu.
Tämän jälkeen kilpailevat rotunsa parhaan ja vastakkaisen sukupuolen parhaan titteleistä. Rotunsa paras jatkaa ryhmäkilpailuun, jossa kilpailevat keskenään kaikki FCI-roturyhmän parhaiksi valitut koirat. Ryhmäkilpailussa sijoitetaan neljä parasta ja voittaja jatkaa vielä kaikkien rotujen näyttelyssä kauneimman koiran tittelistä.
Näyttelyn kauneimman koiran tittelistä osallistuvat joka roturyhmän parhaimmat koirat, joista neljä parasta sijoitetaan.
Koiranäyttelyiden tarkoitus on palvella puhdasrotuisten koirien jalostusta sekä kasvatusta. Virallisiin kennelliiton hyväksymiin näyttelyihin voi osallistua vai puhdasrotuiset rekisteröidyt ja tunnusmerkityt koirat.

Lisäksi Suomessa järjestetään monia Match Show -tapahtumia, jotka ovat hyvää harjoitusta varsinaisiin näyttelyihin. Epävirallisissa näyttelyissä ei jaeta sertifikaatteja eikä niiden tuloksia tallenneta Kennelliiton koirarekisteriin. Epävirallisia näyttelyitä ovat epävirallinen koiranäyttely – open show ja pentunäyttely.

  

Lisätietoa näyttelykoulutuksista:

Niina 040 55 25 160

Soita tai pistä viestiä!

Kommentit suljettu.